Kako spriječiti i promijeniti predimenzionirane dijelova lica koji nastaju kao posljedica apliciranja dermalnih filera?

24. siječnja 2024.

Osobe koje su se odlučile na dermalne filere nerijetko imaju problema s predimenzioniranim dijelovima lica zbog čega više ne liče na sebe. To nije željeni ishod kada se odlučimo poboljšati svoj izgled primjenom dermalnih filera.

Kako to spriječiti ili promijeniti?

Odaberite stručnog doktora
Većina ljudi koja se prepustila u ruke stručnjaka doživjet će izvrsne rezultate pomlađivanja ili oblikovanja pomoću dermalnih filera koji sadrže hijaluronsku kiselinu koja se prirodno nalazi u vašem tijelu. Pravilnom primjenom postižu se izvrsni rezultati u obnavljanju ili dodavanju volumena. Ipak, važno je napomenuti da su neuspjeli slučajevi često povezani s nestručnošću, pogreškama ili lošom tehnikom. Stoga je ključno konzultirati se s kvalificiranim stručnjakom poput dr. Maje Kolić, specijalistice dermatologije i venerologije u našoj Poliklinici Estera. Kada je riječ o dermalnim filerima, najsigurniji ste u rukama dermatologa ili dermatologinje.

dr. Maja Kolić, specijalist dermatologije i venerologije u poliklinici Estera
dr. Maja Kolić, specijalistica dermatologije i venerologije

Koristite samo dermalne filere priznatih proizvođača
Predimenzionirane usnice koje izgledaju kao da će svakog trenutka puknuti, usnice koje ne izgledaju prirodno iz profila jer je filer migrirao iznad usnice, grudice u usnama koje možemo osjetiti pod jezikom, povećani obrazi koji čine cijelo lice većim i natečenim, otečeni ili neujednačeni podočnjaci - to su rezultati koje niti želimo niti preporučujemo.

Postoji mnogo proizvođača dermalnih filera. Izaberite one provjerene koje preporučuje vaš odabrani dermatolog. U Poliklinici Estera koristimo isključivo najkvalitetnije dostupne dermalne filere na tržištu, a dr. Maja Kolić će individualno preporučiti svakoj pacijentici ili pacijentu filere koje smatra najprikladnijima za njezino lice.

Otapanje filera
Ako ste se predomislili nakon aplikacije filera, ako želite da više nisu na određenom mjestu ili da je volumen manji, filer je moguće djelomično ili potpuno otopiti.

Otapanje filera u poliklinici Estera preporučamo u slučaju migracije filera, nastanka grudica te u slučaju da pacijent nije zadovoljan dobivenim rezultatom. Također, u slučaju dugogodišnje višekratne aplikacije filera, postoji mogućnost da se fileri nisu razgradili u potpunosti i nastaju „naslage“ filera. Upravo zato je u poliklinici Estera moguće vraćanje lica na „početne postavke“ razgradnjom filera te nova, ‘nježnija’ aplikacija kojom će se dobiti sofisticiraniji i precizniji rezultati.

Paula Sikirić

Kako izgleda tretman otapanja hijaluronskih filera u poliklinici Estera možete pogledati na našem YouTube kanalu.

© Copyright 2022 Poliklinika Estera. All Rights Reserved.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram