Pravila privatnosti

Privatnost

Poliklinika Estera d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Trpinjska 7, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 081392382, osobni identifikacijski broj (OIB): 13936192149 (u daljnjem tekstu: „Poliklinika Estera“) poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja prilikom korištenja web stranica dermatologijaestera.hr.

Podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, Poliklinika Estera neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Poliklinika Estera se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Podaci koje prikupljamo

Poliklinika Estera prikuplja različite vrste podataka radi kvalitetnog pružanja svojih usluga, odnosno (a) podatke koje prikupe od Vas, (b) podatke koje prikupe o Vašem korištenu usluga Poliklinike Estera d.o.o. te (c) podatke trećih strana.

Web stranice dermatologijaestera.hr koriste tzv. kolačiće. Pojedinosti o kolačićima, načinu njihova korištenja, pohranjivanja i blokiranja nalaze se na web stranica dermatologijaestera.hr pod rubrikom „Upotreba kolačića“, a koja možete pronaći na linku Upotreba kolačića.

Nadalje, Poliklinika Estera može prikupiti podatke o vašoj geo-lokaciji. Takvi podaci mogu postati dostupni prilikom vašeg pretraživanja i korištenja web stranice dermatologijaestera.hr na temelju IP adrese ili GPS podataka o vašem uređaju. Poliklinika Estera ističe kako vaši uređaji imaju opciju isključenja ili ograničenja davanja podataka o vašoj lokaciji, a kojim opcijama se možete slobodno koristiti.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj platformi ste detaljnije upoznati kroz pravila o korištenju kolačića. Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka: https://policies.google.com/privacy.

Naše pojedine usluge dostupne putem internet sadržaja omogućuju vam izravno kontaktiranje Poliklinike Estera d.o.o. radi postavljanja upita i rezervacije termina tretmana u sklopu usluga koje Poliklinika Estera d.o.o. pruža.  U vezi s tim našim uslugama, moguće je da ćemo od vas zatražiti određene podatke o vama kako biste se mogli koristiti takvim uslugama te kako bi s druge strane Poliklinika Estera d.o.o. mogla postupiti po vašem zahtjevu.  U takvoj situaciji,  Vaši osobni podaci su nužni jer bez njih Poliklinika Estera d.o.o. ne može postupiti po vašem zahtjevu te će vam stoga biti prikazan obrazac kojim potvrđujete da ste upoznati s pravilima o privatnosti, a koji obrazac je potrebno potvrdno označiti. Primjerice, u takvoj situaciji od vas se može tražiti vaša e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela i sl.

U određenim situacijama, Poliklinika Estera d.o.o. prikuplja podatke o vama koristeći druge internet platforme i izvore, koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje nam vi učinite dostupnima. Primjerice, Poliklinika Estera d.o.o., kako bi vam mogla pružati kvalitetne usluge prilagođene vašim željama i interesima, koristi Facebook Pixel alat koji omogućava praćenje vaših aktivnosti na ovoj web stranici te iste podatke prenosi Facebook-u. Kao rezultat naprijed navedenog, mogu vam se putem društvenih mreža slati promotivne poruke i informacije koje bi prema rezultatima vašeg pretraživanja bile prilagođene vašim željama i interesima. Na taj način, omogućuje vam se korištenje usluga i informiranje o uslugama o kojima na redovit način možda ne biste bili informirani, a interes čega je u unaprjeđenju vašeg korisničkog zadovoljstva te unaprjeđenju kvalitete usluga koje vam pruža Poliklinika Estera d.o.o. Takvi alati mogu biti ugrađeni u mrežni sadržaj, videozapise i e-poštu i mogu dopustiti poslužiteljima čitanje određene vrste podataka s vašeg uređaja i omogućiti im da vide kada ste pregledali određeni sadržaj ili određenu poruku e-pošte, da odrede vrijeme i datum kada ste pregledali oznaku i IP adresu vašeg uređaja. Poliklinika Estera d.o.o. i određene treće strane koriste pratilice u različite svrhe, uključujući analizu upotrebe usluga i (zajedno s kolačićima) i pružanja sadržaja i oglasa koji prilagođeni Vašim potrebama i interesima. Za više podataka o navedenim alatima, možete se informirati putem sljedećeg linka: Facebook.com/business/learn/facebook-ads-pixel.

Poliklinika Estera d.o.o. ne radi posebnu obradu niti pohranu podataka koje ostavite putem navedenih alata, već se isti koriste isključivo radi komunikacije. Ako biste prilikom korištenja web obrazaca koji se nalaze na web stranicama dermatologijaestera.hr postavili upite, zamolbe i zahtjeve na pogrešnim web lokacijama, primjerice ako biste na obrascu „Pitaj dermatologicu“ zatražili ostvarivanje vaših prava, uvid u druge informacije ili tražili zakazivanje termina, Poliklinika Estera d.o.o. može koristiti osobne podatke koje nam date kako bi vas identificirali i kontaktirali radi postupanja po vašem upitu, zahtjevu, zamolbi i sl.

Pristupom i upotrebom ove web stranice, pristajete na korištenje opisanih alata te drugih podataka na vašem uređaju. Isto tako, pristajete da Poliklinika Estera i treće strane mogu pristupiti kolačićima, tehnologijama lokalnog pohranjivanja, Pixelu i podacima.

Zašto prikupljamo podatke i kome su podaci dostupni

Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:

 • za vaše korištenje usluga;
 • za pružanje usluga i izvršavanje vaših zahtjeva;
 • kako bi vam se pružali sadržaji i preporuke na temelju vaših aktivnosti na web stranici;
 • za oglašavanje i slanje promotivnih materijala;
 • radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje vam se pružaju;
 • za procjenu i analizu aktivnosti na ovoj web stranici, našeg tržišta, korisnika, proizvoda i usluga;
 • radi komunikacije s vama;
 • radi analize načina na koji osobe (uključujući i vas) koje upotrebljavaju naše usluge i sadržaje da bismo ih poboljšali i razvili nove proizvode i usluge prilagođenije željama korisnika;
 • u druge svrhe uz vaš pristanak.

Podaci o vama neće se objavljivati javnosti. Vodimo osobitu brigu o tome kome dajemo vaše podatke te iste nećemo objavljivati trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka.  U slučaju prijenosa podataka, poduzet ćemo sve mjere kako bi se isti zaštitili te ćemo, ako je moguće, nužno i razumno, iste pseudonimizirati ili na drugi način otežati njihovo povezivanje s vama, a u iznimnim situacijama ćemo vaše podatke nastojati potpuno anonimizirati i to u situaciji gdje procijenimo da postoji rizik za očuvanje vaših prava.

Otkrivanje vaših podataka moguće je prema subjektima koji stoje u neposrednoj poslovnoj vezi s Poliklinikom Estera d.o.o. i koji su sastavni dio poslovanja Estera d.o.o. Nadalje, moguće je dijeljenje vaših podataka s pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima, a čije usluge i proizvodi su sastavni dio usluga, a osobito zdravstvenih usluga koje Poliklinika Estera d.o.o. pruža.

Primjer takvih poslovnih partnera su proizvođači uređaja koje Poliklinika Estera d.o.o. koristi u zahvatima, pri čemu je bitno istaknuti kako se Poliklinika Estera d.o.o. koristi uslugama vrhunskih i high-end proizvođača zdravstvenih i dijagnostičkih uređaja. Ponavljamo, vaša sigurnost nam je uvijek na prvom mjestu. Moguće je i da ćemo objaviti vaše podatke poslovnim partnerima koji pružaju usluge u naše ime, kao što su tvrtke koje nam pomažu pri naplati ili koje šalju e-poštu u naše ime.  Ti subjekti ograničeni su u svojoj mogućnosti upotrebe vaših podataka u svrhe koje nadilaze pružanje usluge nama.

Ako bi to bilo naloženo zakonom ili odlukom upravnog ili sudbenog tijela, može doći do otkrivanja podataka nadležnim tijelima i drugim stranama:

 • kako bismo bili u skladu sa zakonom ili kako bismo odgovorili na obavezne pravne postupke (kao što je nalog za pretraživanje ili drugi sudski nalog);
 • kako bismo provjerili ili postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge i
 • kako bismo zaštitili prava, vlasništvo ili sigurnost korisnika, klijenata i same Poliklinike Estera d.o.o.

U određenim situacijama, Poliklinika Estera d.o.o. vaše podatke može prenositi izvan RH radi daljnje obrade. Imajte na umu da zakoni o zaštiti podataka i drugi zakoni zemalja u koje bi vaši podaci mogli biti preneseni neće možda biti tako sveobuhvatni kao oni u vašoj zemlji. Takva obrada vrši se isključivo za potrebe Poliklinike Estera d.o.o. te se uvijek nastoje poduzeti sve razumne mjere kako bi sve treće neovlaštene osobe u cijelosti bile lišene pristupa takvoj obradi i rezultatima obrade. Primjerice, moguće je da će podaci o Vama biti prenesene u CRM baze. Poliklinika Estera d.o.o. koristi medCRM - Rinels baze podataka. Kod uspostavljanja CRM baza podataka, Poliklinika Estera d.o.o. poduzima razumne mjere kako bi se koristila pouzdanim i sigurnim bazama podataka koje u što je moguće većoj mjeri štite vašu sigurnost.

Više podataka o našim CRM bazama možete naći na sljedećem linku: medcrm.hr/hr/o-medcrmu.

Za prijenose koji nadilaze legitimne interese Poliklinike Estera d.o.o. i koji po svojoj naravi ne spadaju pod redovite prijenose i koji nisu nužni kako bi Poliklinika Estera d.o.o. osigurala sigurnost i visoku razinu pružanja usluga, bit će zatražen vaš pristanak.

Poliklinika Estera d.o.o. koristi i redovito unaprjeđuje svoj sustav prikupljanja i obrade osobnih podataka, sve kako bi osigurala svoju usklađenost s pravnim propisima i vašu sigurnost. Pri tome, koriste se razumne fizičke i tehničke mjere zaštite podataka i nastoje se pratiti tehnička dostignuća i smjernice tijela nadležnih za osobne podatke, kako na razini RH tako i na razini EU. 

Međutim, Poliklinika Estera d.o.o. mora istaknuti kako uslijed brzog razvoja tehnologije, svaki korisnik Internet sustava mora biti svjestan da niti jedan sustav nije apsolutno siguran i kako objektivno nije moguće unaprijed predvidjeti sve rizike koji mogu nastati na Internetu. Poliklinika Estera d.o.o. osobito ne može utjecati na manjkavosti usluga koje pružaju treće osobe, a koje su nužne radi postojanja ove Internet stranice. Nedopušteni napadi na ovu stranicu i na Polikliniku Estera d.o.o. uvijek su mogući, a Poliklinika Estera d.o.o. razumno nastoji umanjiti sve rizike koji mogu nastati.

Ostalo

Ako vam unatoč sadržaju ove izjave o privatnosti i zaštiti osobnih podataka pojedine stvari i dalje nisu jasne, odnosno ako smatrate da vam pojedini detalji nisu dovoljno objašnjeni, slobodno se sa svojim upitima obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka. Isti će, sukladno objektivnim mogućnostima nastojati odgovoriti na sve razumne upite te u suradnji s našim tehničkim službama uvijek nastojati dati vam sve razumno dostupne informacije kako bi se osigurala vaša informiranost.

Prema primjenjivim zakonima, dužni smo Vas informirati kako imate pravo podnijeti prigovor na obradu vaših osobnih podataka, kako Poliklinici Estera d.o.o. tako i hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Na vaše traženje, Poliklinika Estera d.o.o. će vam dati obavijesti o tome na koji način se obrađuju osobni podaci. Ukoliko su osobni podaci netočni, na vaš zahtjev će se isti ispraviti. U tom slučaju, kao i u drugim slučajevima predviđenim primjenjivim propisima, možete tražiti ograničenje obrade. Isto tako, imate pravo tražiti i prijenos vaših podataka drugom voditelju obrade.

Sve vaše upite, naš službenik za obradu osobnih podataka će ispitati te na iste nastojati ako je moguće, odgovoriti u roku od 30 dana, pod uvjetom pravne osnovanosti vašeg zahtjeva. Dinamika odgovora ovisi o naravi vašeg upita te općenito o količini i naravi drugih eventualnih upita. U slučaju nerazumnih, pretjerano detaljnih, učestalo ponavljanih i na drugi način neopravdano teških upita, Poliklinici Estera d.o.o. pristoji pravo naplatiti vam razumnu naknadu za davanje odgovora na vaš upit. U najiznimnijim situacijama, Poliklinika Estera d.o.o. će odbiti odgovoriti na Vaš upit.

DPO Poliklinike Estera d.o.o. je:

Elizabeta Kukolja, voditeljica odnosa s klijentima

Trpinjska 7, Zagreb, Hrvatska

Kontakt: elizabeta.kukolja@de.hr

© Copyright 2022 Poliklinika Estera. All Rights Reserved.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram