Microneedling tretman učinkovit je u rješavanju problema s aknama, ožiljcima, hiperpigmentacijom i strijama

7. prosinca 2021.

Microneedling, još poznat i kao perkutana indukcija kolagena (PCI),  minimalno je invazivna  metoda kojom se stimulira proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. 

Povećava stvaranje kolagena

Radi se o postupku kod kojeg se ubodima finih mikroiglica stvaraju mikroozljede čime se potiču prirodni mehanizmi regeneracije kože, tako da se stimulira proliferacija fibroblasta, uz povećanje proizvodnje kolagena i stvaranje novih krvnih žila. Poznato je da je  neoštećena koža nepropusna za većinu lijekova zbog nemogućnosti prolaska barijere koju čini stratum corneum. Tehnikom mikroiglica povećava se permeabilnost kože i time se znatno povećava transdermalna isporuka lijeka. 

Idealan za tretiranje akni, ožiljaka, strija…

Microneedling tretmani indicirani su u liječenju akni, ožiljaka od akni, ožiljaka nakon opeklina i kirurških intervencija, strijahiperpigmentacija (melazme, postupalne pigmentacije), fotostarenja, pomlađivana kože (osvježenje lica, uklanjanje sitnih bora) i dr. Microneedling je pogodan za sve fototipove kože po Fitzpatricku i metoda  izbora za fototipove IV-VI. Nakon tretmana kratkotrajno perzistira crvenilo koje se povlači nakon 24-48 h. S obzirom na bezbolnost i laku podnošljivost postupka uz očuvanje epidermisa, tretmani se mogu ponavljati do postizanja zadovoljavajućih rezultata. Za postizanje punog efekta terapije potrebno je određeno vrijeme, jer je koži potrebno vrijeme da stvori novi kolagen.

© Copyright 2022 Poliklinika Estera. All Rights Reserved.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram