Kemijski
peeling

Kemijski peeling je postupak pri kojem se, u kontroliranim uvjetima, apliciraju koncentrirana kemijska sredstva na kožu u svrhu oštećenja tkiva, čime se postiže obnavljanje epidermisa i dermisa uz sintezu novih kolagenih i elastičnih vlakana u dermisu.

O TRETMANU:

Kemijski peeling u poliklinici Estera radi se TCA 20%. Nakon nanošenja TCA 20% koža se ispire vodom i nanosi se maska koju je potrebno držati 15 minutra. Obavezno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom.

KOME JE
NAMIJENJEN?

Kemijski peeling namijenjen je osobama koje imaju poremećaj pigmentacije (melazma, postupalne hiperpigmentacije, lentiginozne promjene) bore, ožiljke, akne, znakove fotostarenja i slično. 

Idealni kandidati su osobe fototipa I, II i III (po Fitzpatricku), dakle osobe svjetlije puti, kod kojih je manji rizik od nastanka ožiljaka i poremećaja pigmentacije.

KAKO SE
PRIPREMITI?

Prije odluke o kemijskom peelingu svakako je potrebna konzultacija dermatologice koja će na temelju tipa i stanja kože odrediti koliko tretmana je potrebno napraviti. Uz savjete, potrebno je slijediti i određen protokol terapije kako bi rezultati bili što bolji, a koji također ovise o tipu kože.

TRAJANJE
ZAHVATA

Tretman traje 30 minuta i ponavlja se svaka 2 tjedna, a broj ponavljanja je individualan jer ovisi o tipu i prvotnom stanju kože.

PREDNOSTI USLUGE

Kemijskim peelingom postiže se ujednačen ten, koža poprima odmoren i mladenački izgled, uklanjaju se bore, ožiljci, akne, pigmentacije.

Želite saznati više o nekoj od naših usluga?

— NAZOVITE NAS NA
 01 2230 463 
ILI NAM POŠALJITE UPIT.


  ime i prezime


  e-mail


  broj telefona / mobitela


  poruka


   ime i prezime


   e-mail


   broj telefona / mobitela


   poruka

   © Copyright 2022 Poliklinika Estera. All Rights Reserved.
   linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram