Microneedling

Microneedling je minimalno invazivna metoda uklanjanja bora i ožiljaka uz pomoć Dermapen uređaja. Navedenim tretmanom potiče se proizvodnja kolagena i obnavljanje kože prirodnim putem te koža izgleda svježije, zdravije, mlađe, a ten je ujednačen.

O TRETMANU:

Radi se o postupku kod kojeg se ubodima finih mikroiglica stvaraju mikroozljede čime se potiču prirodni mehanizmi regeneracije kože, tako da se stimulira proliferacija fibroblasta, vaskularizacija te povećanje proizvodnje kolagena.
Poznato je da je neoštećena koža nepropusna za većinu lijekova zbog nemogućnosti prolaska barijere koju čini stratum corneum. Tehnikom mikroiglica povećava se permeabilnost kože i time se znatno povećava transdermalna isporuka lijeka.

KOME JE
NAMIJENJEN?

Microneedling tretmani indicirani su u liječenju akni, ožiljaka od akni, ožiljaka nakon opeklina i kirurških intervencija, strija, hiperpigmentacija (melazme, postupalne pigmentacije), fotostarenja, pomlađivanja kože (osvježenje lica, uklanjanje sitnih bora) i dr.

Microneedling je pogodan za sve fototipove kože po Fitzpatricku i metoda izbora za fototipove IV-VI.

KAKO SE
PRIPREMITI?

Obzirom da se navedenim tretmanom stvaraju mikroozljede, prije tretmana se nanosi anestetska krema.

TRAJANJE
ZAHVATA

Tretman traje 30 minuta. Nakon tretmana kratkotrajno perzistira crvenilo koje se povlači nakon 24-48 h. S obzirom na bezbolnost i laku podnošljivost postupka uz očuvanje epidermisa, tretmani se mogu ponavljati do postizanja zadovoljavajućih rezultata. Za postizanje punog efekta terapije potrebno je određeno vrijeme, jer je koži potrebno vrijeme da stvori novi kolagen.

PREDNOSTI USLUGE

Microneedling tretmanom smanjuju se i ublažuju bore i razni ožiljci. Lice time dobiva mladenački i svjež izgled.
povezane usluge
PRP vlasišta (angel PRP)
botulinum toksin
Profhilo
Profhilo

Želite saznati više o nekoj od naših usluga?

— NAZOVITE NAS NA
 01 2230 463 
ILI NAM POŠALJITE UPIT.


  ime i prezime


  e-mail


  broj telefona / mobitela


  poruka


   ime i prezime


   e-mail


   broj telefona / mobitela


   poruka

   © Copyright 2022 Poliklinika Estera. All Rights Reserved.
   linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram