Predstavili smo južnokorejski high tech uređaj za pomlađivanje kože Vivace

Prošlog tjedna u našoj smo poliklinici predstavili Vivace, novi uređaj za radiofrekvencijski microneedling, prvi te vrste u Hrvatskoj. Vivace je medicinski high-tech uređaj iz Južne Koreje, zemlje koja se nalazi u samom vrhu svjetske estetske industrije.

Predstavljanje uređaja svojim je dolaskom uveličao veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj, Nj. E. Hong Sungwook sa svojom obitelji, koji je u svom govoru rekao: „Korejska industrija ljepote jedna je od najnaprednijih industrija ljepote na svijetu. Možda čak i najnaprednija, s visoko postavljenim standardima što je razlog zašto su korejski estetski proizvodi i uređaji svjetski priznati.
Sjajna je vijest da je Estera u Zagrebu prva poliklinika u Hrvatskoj koja je prepoznala potencijal ponuditi ovakvu vrstu uređaja i proizvoda za hrvatsko tržište.
Danas slavimo korejski uređaj za estetsku medicinu Vivace - radiofrekvencijski microneedling, jedan od najboljih, ako ne i najbolji te vrste na raspolaganju i sada dostupan samo ovdje u Esteri.„

Veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj, Nj. E. Hong Sungwook

Događaj je okupio puno poznatih doktora kao što su Dr. Marina Gelo, Dr. Ivana Kolčić, i Dr. Sanja Tadić. Eventu su prisustvovale i poznate ličnosti s estrade, Severina Vučković, Lana Pavić i Edin Mehmedović, te poslovni ljudi Jako Andabak i ravnateljica Poliklinike Aviva, Dr. Nevenka Kovač.

Tehnologija u službi prirodne ljepote

Na našoj će se koži s vremenom neizbježno pojaviti bore i druge promjene, međutim njih je upotrebom najmodernije i najnaprednije tehnologije moguće znatno ublažiti. Estetika novog doba i vrhunska tehnologija savršen su spoj jer nam omogućuju da izgledamo najbolje u svakoj dobi. Poliklinika Estera pozicionirala se kao mjesto gdje je estetska dermatologija u službi prirodne ljepote, a niz uređaja koji se koriste za efikasno pomlađivanje kože, nadopunio je prvi korejski uređaj za radiofrekvencijski microneedling u Hrvatskoj, Vivace.

Vivace - novi uređaj za radiofrekvencijski microneedling

Radiofrekvencijski microneedling uređajem Vivace, jednostavan je i minimalno invazivan tretman s izuzetno kratkim vremenom oporavka. Ovaj tretman ublažava dublje i pliće bore, strije, zateže kožu, smanjuje pore, popravlja tonus i teksturu kože te ujednačava njezinu boju, a odlične rezultate pokazuje u borbi s ožiljcima. Jedan do dva dana nakon tretmana prisutno je crvenilo, a tretman je srednje bolan. Tretman je, ovisno o preporuci doktorice, potrebno ponoviti 3 do 4 puta u vremenskom razdoblju od 4 do 6 tjedana. U kombinaciji s drugim terapijama i tretmanima koje nudi Poliklinika Estera, rezultati su zavidni.

Nova generacija tretmana

Radiofrekvencijski microneedling Vivace je nova generacija tretmana za obnavljanje kože, a kombinira microneedling s radiofrekvencijskom energijom (RF). Tretman stimulira proces iscjeljenja kože stvarajući prirodan kolagen i elastin koji omogućuju koži da bude zategnutija, ujednačenija i glađa. Ovu najnoviju generaciju radiofrekvencijskog microneedlinga odobrila je i Američka agencija za hranu i lijekove (FDA).

Vivace medicinski high-tech uređaj iz Južne Koreje

Uređaj koristi 36 tankih iglica obloženih zlatom koje ulaze u kožu i stvaraju mikro ozljede, kako bi potaknule prirodan proces zacjeljivanja. Kroz iglice prolazi radiofrekvencijska energija koja stimulira brzo zacjeljivanje, budući da djeluje kroz više dubljih slojeva kože.

Sinergijsko djelovanje

Kombinacija microneedlinga i radiofrekvencije ima znatno veće benefite nego svaki od tretmana posebno, budući da stimulira proizvodnju kolagena kroz površinske, ali i dublje slojeve kože. Radiofrekvencijski microneedling je znatno učinkovitiji te iza tretmana ostavlja minimalne tragove zahvata. Osim toga, tehnologija koju koristi Vivace, omogućuje veću preciznost i sterilnost, a za vrijeme tretmana koristi se i tehnologija protuupalnog crvenog svijetla, kao i antibakterijskog plavog svijetla.

Kako biste provjerili jeste li kandidat za Vivace RF microneedling, javite se s povjerenjem u Polikliniku Estera, Trpinjska 7, Zagreb. Prije tretmana je potreban pregled dermatologinje koja će vam dati sve potrebne informacije i savjetovati vas o njezi kože nakon tretmana.

Kemijski peeling pomoći će vašoj koži da izgleda blistavije i odmornije

Kemijski peeling je postupak pri kojem se, u kontroliranim uvjetima, apliciraju koncentrirana kemijska sredstva na kožu u svrhu oštećenja tkiva, čime se postiže obnavljanje epidermisa i dermisa uz sintezu novih kolagenih i elastičnih vlakana u dermisu. Indikacije za primjenu kemijskog peelinga su poremećaji pigmentacije (melazma, postinflamatorne hiperpigmentacije, lentiginozne promjene).

Idealni kandidati su osobe svjetlije puti

Prema dubini djelovanja kemijski peeling može biti vrlo površinski, površinski, srednje duboki i duboki, što ovisi o vrsti pripravka, koncentraciji kemijskog sredstva te o duljini izlaganja kože tom pripravku. Danas se najčešće upotrebljavaju alfa-hidroksilne kiseline, čiji je glavni predstavnik glikolna kiselina, trikloroctena kiselina te fenol za duboki peeling. Površinski i srednje duboki peelinzi, ovisno o tipu kože, indikaciji i vrsti peelinga, provode se u nekoliko tretmana, u razmaku od 15 dana. Idealni kandidati su osobe fototipa I, II i III (po Fitzpatricku), dakle osobe svjetlije puti, kod kojih je manji rizik od nastanka ožiljaka i poremećaja pigmentacije. 

Različito vrijeme oporavka 

Duljina oporavka ovisi o dubini peelinga. Nakon površinskog peelinga može kratkotrajno perzistirati eritem, dok je kod srednje dubokog i dubokog peelinga vrijeme oporavka dulje. Kod ovog postupka važna je odgovarajuća priprema pacijenta za tretman koja uključuje primjenu topičkih pripravaka s učinkom blažeg peelinga te pažljiva i ispravna njega kože nakon tretmana pri čemu je obavezna zaštita od sunca.

Microneedling tretman učinkovit je u rješavanju problema s aknama, ožiljcima, hiperpigmentacijom i strijama

Microneedling, još poznat i kao perkutana indukcija kolagena (PCI),  minimalno je invazivna  metoda kojom se stimulira proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. 

Povećava stvaranje kolagena

Radi se o postupku kod kojeg se ubodima finih mikroiglica stvaraju mikroozljede čime se potiču prirodni mehanizmi regeneracije kože, tako da se stimulira proliferacija fibroblasta, uz povećanje proizvodnje kolagena i stvaranje novih krvnih žila. Poznato je da je  neoštećena koža nepropusna za većinu lijekova zbog nemogućnosti prolaska barijere koju čini stratum corneum. Tehnikom mikroiglica povećava se permeabilnost kože i time se znatno povećava transdermalna isporuka lijeka. 

Idealan za tretiranje akni, ožiljaka, strija…

Microneedling tretmani indicirani su u liječenju akni, ožiljaka od akni, ožiljaka nakon opeklina i kirurških intervencija, strijahiperpigmentacija (melazme, postupalne pigmentacije), fotostarenja, pomlađivana kože (osvježenje lica, uklanjanje sitnih bora) i dr. Microneedling je pogodan za sve fototipove kože po Fitzpatricku i metoda  izbora za fototipove IV-VI. Nakon tretmana kratkotrajno perzistira crvenilo koje se povlači nakon 24-48 h. S obzirom na bezbolnost i laku podnošljivost postupka uz očuvanje epidermisa, tretmani se mogu ponavljati do postizanja zadovoljavajućih rezultata. Za postizanje punog efekta terapije potrebno je određeno vrijeme, jer je koži potrebno vrijeme da stvori novi kolagen.

Ovim tretmanom vratite koži elastičnost i obrišite umoran izgled s lica

Tretman Profhilom istovremeno briše umoran izgled lica, nadoknađuje volumen, dubinski hidrira kožu i vraća joj elastičnost. Potpuno prirodnim sastojcima nadoknađuje volumen samo tamo gdje je potreban, bez opasnosti od neprirodnih rezultata. Kožu potiče na prirodno pomlađivanje te posebnom BAP tehnikom osigurava pravilnu raspodjelu preparata po cijelom području.

Nakon dvadesete koža počinje stariti

Nakon dvadesete godine naša koža svake godine gubi 1% kolagena. Ta promjena posljedica je kronološkog starenja, ali i starenja uzrokovanog vanjskim faktorima. Rezultate tog procesa najprije ćemo primijetiti na licu. Vidjet ćemo da nam je koža postala tanja, suha i manje elastična. S vremenom ćemo primijetiti i pojavu bora. Ključnu ulogu u gubitku ili održavanju tonusa i vlažnosti kože igraju fibroblasti, hijaluronska kiselina, elastin, kolagen, masne stanice. Oni su stalno prisutni u međusobnim interakcijama i njih polagani, ali kontinuirani gubitak dovodi našu kožu do starenja.

Profhilo se razlikuje od drugih tretmana

Već dugi niz godina na području estetske dermatologije postoje brojni postupci i pripravci koji imaju isti cilj: vratiti volumen, vlagu i kolagen koži kako bi koža ponovno izgledala zategnuta, sjajna i meka. Profhilo se razlikuje od svih do sada poznatih preparata: on je kombinacija hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne težine i mehanizam djelovanja mu nije postizanje volumena u području injiciranja, već se polako širi i integrira u kožu oko mjesta injekcije i stimulira fibroblaste na lučenje novog veziva, stimulira povećanje masnih stanica i hidrira kožu sa svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline (64 mg/2 ml). Taj proces aktivacije stanica u svim razinama kože naziva se bioremodeling.

Kako se koristi Profhilo?

Profhilo se injicira BAP tehnikom (Bio Aestetic Points) tako da se na svakoj strani odredi 5 prethodno definiranih točaka na kojima će se injektirati preparat. U jednom tretmanu lica injicira se ukupno 2ml Profhilo. Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Nakon toga bit će potrebno ponavljati tretmane 1-2 x godišnje (potreba se određuje za svaku pacijenticu posebno, ovisno o statusu kože, mogućnostima i očekivanjima).

Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon jednog do dva tjedna nakon prve aplikacije s potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije Profhilo.
Profhilo je jedinstven u svom načinu djelovanja; on nije filer, nije mezoterapija, njegovo mjesto je negdje između, on ima izrazitu sposobnost poticanja proizvodnje vlastitog kolagena i elastina uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline u kožu bez učinka povećanja volumena u području aplikacije. Rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora uz zdrav i sjajan izgled kože cijelog lica ili vrata (ovisno o regiji koja se tretira).
Profhilo bi se mogao nabolje opisati kao bio-revitalizator, bio-stimulator, bio-rejuvenator, mogao bi se nazvati predvodnikom i sudionikom novog smjera u estetskoj medicini.