AKTUALNA TEMA: Djeca i skin care za odrasle

U suvremenom društvu, sve veća popularnost skin care rutine među djevojčicama, počevši već od osme godine, postavlja nove izazove i pitanja o sigurnosti i primjerenosti korištenja određenih proizvoda za njegu kože. Posebno je zabrinjavajući trend korištenja anti-age krema među ovom mladom populacijom.

Suvremeni trendovi, potaknuti društvenim mrežama i tržištem, usmjeravaju djecu prema složenim skin care rutinama koje obuhvaćaju upotrebu raznih seruma, maski, eliksira, pilinga i kućnih aparata za tretiranje kože, često bez svijesti o mogućim rizicima. U potrazi za takozvanom „staklenom kožom“, djeca kreću koristiti rutinu koja nerijetko uključuje i po 10 koraka. Svi ti produkti ni sastavom, ali ni cijenom, nisu namijenjeni djeci već odrasloj populaciji i zrelijoj koži.

Savjetujemo oprez i odgovornost u odabiru proizvoda za njegu odrasle i zrele kože, a pogotovo osjetljive, dječje kože kojoj složene i neprikladne rutine mogu znatno naštetiti. Nažalost, djeca su počela koristiti proizvode koji pospješuju stvaranje kolagena, retinole, retinoide, AHA kiseline, dakle aktivne sastojke, koji su namijenjeni odraslim osobama s borama i hiperpigmentacijama, a nikako za nježnu i mladu dječju kožu. Takva koža ne može podnijeti većinu aktivnih sastojaka te za posljedicu ima iritacije, ljuštenja, osjetljivosti na sunce, pa čak i dugotrajne štete, osobito ako se kozmetika nepravilno kombinira. Djeca koja koriste serume s vitaminom C, glikolnu kiselinu ili salicilnu kiselinu bez upute dermatologa, mogu dobiti snažnu iritaciju kože, a to stvara začarani krug upale i može značajno pogoršati izgled kože i akne.

Što ako kozmetika za odrasle nanese štetu dječjoj koži?
U slučaju da je uslijed korištenja nepodobnih proizvoda djetetu nanesena šteta koži, potrebno je posjetiti dermatologa i svakako djetetu odmah onemogućiti daljnje korištenje takvih proizvoda.
Do osobito kompleksne situacije dolazi nakon što se, s dodavanjem sve više i više proizvoda na dječju kožu, dogodi iritacija pa je i roditelju i dermatologu teško shvatiti koji je sastojak ili kombinacija sastojaka izazvao nepoželjnu reakciju.

Zato i kod odraslih pacijenata savjetujemo da, prilikom uvođenja novih proizvoda u svoj režim njege kože, to rade na način da uvode jedan po jedan novi proizvod te da ga testiraju najmanje dva tjedna prije nego što uvedu nešto drugo.

Iako mnogi proizvodi za njegu kože obećavaju „savršene“ rezultate sa snažnim aktivnim tvarima poput vitamina C, retinoida i AHA/BHA, važno je zapamtiti da kombiniranje više aktivnih sastojaka može biti teško za podnijeti čak i odrasloj koži. Kada je u pitanju osjetljiva koža tinejdžera, mnoge od ovih aktivnih tvari mogu učiniti više štete nego koristi. Nadalje, najbolje je preskočiti i domaće i kupovne mehaničke pilinge jer oštećuju kožnu barijeru, uzrokujući iritaciju i crvenilo i potencijalno dopuštaju štetnim bakterijama i iritansima da uđu u kožu.

Reguliranje proizvoda i zaštita potrošača
Ako, kao što marketinški stručnjaci, sociolozi i psiholozi tvrde, prisutnost popularnih brendova, često promoviranih kroz društvene mreže poznatih ličnosti i njihove djece, dodatno potiču ovu praksu, za zaključiti je da je potrebna stroža regulativa kako bi se zaštitili potrošači, posebice djeca i mlađa populacija. Dobra vijest je da je u Europi tržište ipak puno bolje, odnosno strože regulirano nego primjerice u Americi od kuda se ovaj trend proširio. Problem je i što kod mnogih brendova namijenjenih odrasloj koži, na njihovim proizvodima ne piše da su namijenjeni isključivo odrasloj koži.

Uskoro očekujemo stupanje na snagu nove Europske regulative koja će ograničiti udio retinola na najveću moguću koncentraciju od 0,3% u proizvodima za lice te 0,05% u proizvodima za tijelo. Obzirom da ta regulativa neće stupiti na snagu do 2025. ili 2026. pa će takvi proizvodi i dalje biti u prodaji, apeliramo roditelje na oprez i odgovornost. Bez obzira na regulatore, roditelji trebaju biti odgovorni i odolijevati nagovorima djece da takve proizvode kupuju i koriste. U slučaju da dijete ima probleme s kožom, kao primjerice bubuljice ili akne, najbolje je posjetiti dermatologa koji će se posvetiti tom problemu i dati stručni savjet te propisati adekvatnu terapiju.

Estetski tretmani u tinejdžerskoj dobi
Osim preranog korištenja neadekvatnih proizvoda, u tinejdžerskoj dobi od ranih 15, 16 godina, djevojčice znaju doći sa željom da povećaju usnice hijaluronskim filerima ili apliciraju botox. Nerijetko takve odluke donose pod utjecajem društvenih medija, poznatih osoba i vršnjakinja. Takvim djevojčicama pristupamo nježno i jasno im pokušamo objasniti da to nikako ne smijemo raditi. Važno je uzeti vremena za razgovor kako bismo ih razuvjerili i kako ne bi nastavile tražiti doktora koji će ipak pristati na tretman. U toj dobi, djevojčice odnosno mlade djevojke, ne razmišljaju o rizicima i opasnostima koje filer može imati za njihovo zdravlje. Često ni roditelji nisu upoznati s rizicima koje nosi apliciranje filera, ali su ipak svjesni da na dječjem licu to izgleda, najblaže rečeno – neprimjereno.

I kod odraslih žena treba prepoznati situaciju u kojoj im fileri nisu estetski potrebni te je potrebno voditi se estetskim izričajem kojim se njeguje prirodan izgled.
Hijaluronskim filerima nadomještamo volumen koji se izgubio procesom starenja, a ne dodajemo ga gdje ga nikada nije ni bilo jer se time zapravo mijenja izgled lica osobe. Također, inzistiramo i upozoravamo na sve moguće nuspojave i rizike koje nosi aplikacija filera jer čak i kada ste u rukama stručnog doktora koji koristi najkvalitetnije i certificirane preparate, rizici su mogući.

Njega mladenačke kože
Što se tiče njege mladenačke kože, pubertet danas počinje ranije. U slučaju da se djetetu jave akne ili bubuljice, potrebno ih tretirati delikatno, detaljno pregledati kožu, posvetiti mu se i dati odgovarajuću preporuku njege ili pak terapije.

Ovisno o dobi djeteta i tipu kože, za mladu kožu preporučujemo blagi čistač za lice, kremu za kontrolu sebuma i hidratantnu kremu. U određenim slučajevima, može se propisati i terapija uz recept, a koja će biti namijenjena uzrastu pacijenta. Liječenje je uvijek pod nadzorom i uz obavezne dermatološke kontrole.

Najbolja stvar koju možete napraviti za svoju kožu i kožu svog djeteta, osim svakodnevne higijene, jest uložiti u dobru zaštitu od sunca. Ponekad će tinejdžeri prijaviti da su koristili više od 10 različitih proizvoda u njezi svoje kože, ali među njima se neće naći krema za sunčanje koja je nedvojbeno najvažniji dio rutine njege kože u bilo kojoj dobi. Kako prilikom izlaganja suncu, tako i kroz cijelu godinu.

Za mladu dječju kožu najbolje je izbjegavanje direktnog sunca i unošenje dovoljno tekućine odnosno vode u organizam.

Izbjegavanje neprikladnih proizvoda i tretmana, pomoći će u očuvanju prirodne ljepote i zdravlja kože kroz sve faze života.

Zašto japansku dermokozmetiku Forlle'd odabire i naša glumica Jelena Perčin?

Forlle’d, japanski brend za luksuznu dermokozmetiku koji možete pronaći u Poliklinici Estera, nosi sa sobom spoj tisućljetne japanske tradicije ljepote i suvremene znanstvene inovacije. Njihova anti-age tehnologija i proizvodi za njegu kože postali su sinonim za visoku kvalitetu i besprijekornu kožu.

Što o Forlle'd kozmetici kaže Jelena?
Jelena: Japan je poznat po vrhunskoj kozmetici i zato sam bila jako uzbuđena kad sam saznala da u Esteri imaju nešto za mene. Od prvog Forlle’d tretmana, vidim veliku razliku na svojoj koži. Svaki put se jednako veselim dolasku u Polikliniku Estera.

Glumica Jelena Perčin u poliklinici Estera
Glumica Jelena Perčin u poliklinici Estera

Radi se o regenerativnoj kozmetičkoj liniji koja se bazira na patentiranoj tehnologiji iza koje stoji znanstvenik prof. dr. Makoto Hatto. Tajna je u tome da sastojci dopru do najdubljih slojeva kože na neinvazivan i siguran način. Od osnutka, Forlle’d je kontinuirano usavršavao proizvode namijenjene prvenstveno profesionalnom tržištu. Taj jedinstveni sistem s patentiranim sastojcima, formulama utemeljenima na znanstvenim i kliničkim studijama, stavljaju Forlle’d među najbolje što danas možemo nanijeti na kožu. Kombinirajući tradicionalne tehnike, high-end japansku tehnologiju, opsežan znanstveni pristup i najnovija znanstvena otkrića, Forlle’d je postigao svjetski uspjeh i postao logičan odabir najboljih dermatoloških klinika.

Naša dermatologinja dr. Maja Kolić potvrđuje: „Zbog aktivnih sastojaka provjerenog porijekla kvalitete prema visokim japanskim standardima, proizvode posebno preporučujemo prije i poslije injektiranja. Daju vidljive rezultate, koža je zdravija i ljepša.“

dr. Maja Kolić, specijalist dermatologije i venerologije u poliklinici Estera
dr. Maja Kolić, specijalistica dermatologije i venerologije

Zašto su Forlle'd proizvodi posebni?
Forlle’d tehnologija koristi napredne sastojke poput niskomolekularne hijaluronske kiseline, ioniziranih minerala, polipeptida i drugih visokoučinkovitih komponenti među kojima su tradicionalni japanski sastojci koji uspješno dolaze do svih slojeva kože na siguran način.

Proizvodi obnavljaju kožu na staničnom nivou, uravnotežuju i mikrobiom kože, obavljaju biostimulaciju, dubinsku hidrataciju, detoksikaciju i štite od slobodnih radikala čime je koža regenerirana te je podržan njen imunitet.

Osim što Forlle’d ima velik broj proizvoda za njegu koji su prilagođeni različitim tipovima kože i specifičnim potrebama u skladu s vašom dobi i koje možete koristiti za kućnu njegu, u Esteri možete napraviti i profesionalni Forlle’d tretman. Taj tretman kombinira i akupresuru te masažu lica, a s vrhunskim Forlle’d sastojcima i biostimulacijom postižu se iznimni rezultati.

Forlle'd japanska dermokozmetika

Forlle'd tretmani u Poliklinici Estera
U Poliklinici Estera možete izabrati između 4 Forlle’d tretmana:

  1. Forlle’d Platinum VIP 90′ daje intenzivnu antioksidativnu zaštitu, uklanja pigmentacije i posvjetljuje, ujednačava ten, biostimulira i hidratizira. Odličan je za kožu sa znakovima fotostarenja, za umornu kožu bez sjaja, za kožu pod stresom kojoj nedostaje kisik, gubitak tonusa i elastičnosti.
  2. Forlle’d Lift VIP 90′ tretman ima učinak liftinga i učvršćivanja, hidratizira, biostimulira i daje kompletan anti-ageing učinak. Odličan je za kožu koja pokazuje znakove prijevremenog starenja, gubitak elastičnosti i tonusa, za tanku i dehidriranu kožu, uključujući i osjetljivu kožu.
  3. Forlle’d Antiage 90′ tretman namijenjen je zreloj koži, s dubokim i plitkim borama, koži koja pokazuje utjecaj gravitacije. Također je za suhu kožu, sklonu crvenilu, fotooštećenjima i za kožu pod stresom.
  4. Forlle'd C vitamin 30′ za uklanjanje umornog i sivkastog izgleda lica, tzv. „office face“. Za sve one koji provode vrijeme uglavnom u uredu, a ne na svježem zraku i ne žele sivi nego blistav ten, predlažemo taj tretman na bazi C vitamina i kisika koji vraća boju u obraze.

Kako izgleda Forlle'd tretman u poliklinici Estera možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Kako spriječiti i promijeniti predimenzionirane dijelova lica koji nastaju kao posljedica apliciranja dermalnih filera?

Osobe koje su se odlučile na dermalne filere nerijetko imaju problema s predimenzioniranim dijelovima lica zbog čega više ne liče na sebe. To nije željeni ishod kada se odlučimo poboljšati svoj izgled primjenom dermalnih filera.

Kako to spriječiti ili promijeniti?

Odaberite stručnog doktora
Većina ljudi koja se prepustila u ruke stručnjaka doživjet će izvrsne rezultate pomlađivanja ili oblikovanja pomoću dermalnih filera koji sadrže hijaluronsku kiselinu koja se prirodno nalazi u vašem tijelu. Pravilnom primjenom postižu se izvrsni rezultati u obnavljanju ili dodavanju volumena. Ipak, važno je napomenuti da su neuspjeli slučajevi često povezani s nestručnošću, pogreškama ili lošom tehnikom. Stoga je ključno konzultirati se s kvalificiranim stručnjakom poput dr. Maje Kolić, specijalistice dermatologije i venerologije u našoj Poliklinici Estera. Kada je riječ o dermalnim filerima, najsigurniji ste u rukama dermatologa ili dermatologinje.

dr. Maja Kolić, specijalist dermatologije i venerologije u poliklinici Estera
dr. Maja Kolić, specijalistica dermatologije i venerologije

Koristite samo dermalne filere priznatih proizvođača
Predimenzionirane usnice koje izgledaju kao da će svakog trenutka puknuti, usnice koje ne izgledaju prirodno iz profila jer je filer migrirao iznad usnice, grudice u usnama koje možemo osjetiti pod jezikom, povećani obrazi koji čine cijelo lice većim i natečenim, otečeni ili neujednačeni podočnjaci - to su rezultati koje niti želimo niti preporučujemo.

Postoji mnogo proizvođača dermalnih filera. Izaberite one provjerene koje preporučuje vaš odabrani dermatolog. U Poliklinici Estera koristimo isključivo najkvalitetnije dostupne dermalne filere na tržištu, a dr. Maja Kolić će individualno preporučiti svakoj pacijentici ili pacijentu filere koje smatra najprikladnijima za njezino lice.

Otapanje filera
Ako ste se predomislili nakon aplikacije filera, ako želite da više nisu na određenom mjestu ili da je volumen manji, filer je moguće djelomično ili potpuno otopiti.

Otapanje filera u poliklinici Estera preporučamo u slučaju migracije filera, nastanka grudica te u slučaju da pacijent nije zadovoljan dobivenim rezultatom. Također, u slučaju dugogodišnje višekratne aplikacije filera, postoji mogućnost da se fileri nisu razgradili u potpunosti i nastaju „naslage“ filera. Upravo zato je u poliklinici Estera moguće vraćanje lica na „početne postavke“ razgradnjom filera te nova, ‘nježnija’ aplikacija kojom će se dobiti sofisticiraniji i precizniji rezultati.

Paula Sikirić

Kako izgleda tretman otapanja hijaluronskih filera u poliklinici Estera možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Predstavili smo južnokorejski high tech uređaj za pomlađivanje kože Vivace

Prošlog tjedna u našoj smo poliklinici predstavili Vivace, novi uređaj za radiofrekvencijski microneedling, prvi te vrste u Hrvatskoj. Vivace je medicinski high-tech uređaj iz Južne Koreje, zemlje koja se nalazi u samom vrhu svjetske estetske industrije.

Predstavljanje uređaja svojim je dolaskom uveličao veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj, Nj. E. Hong Sungwook sa svojom obitelji, koji je u svom govoru rekao: „Korejska industrija ljepote jedna je od najnaprednijih industrija ljepote na svijetu. Možda čak i najnaprednija, s visoko postavljenim standardima što je razlog zašto su korejski estetski proizvodi i uređaji svjetski priznati.
Sjajna je vijest da je Estera u Zagrebu prva poliklinika u Hrvatskoj koja je prepoznala potencijal ponuditi ovakvu vrstu uređaja i proizvoda za hrvatsko tržište.
Danas slavimo korejski uređaj za estetsku medicinu Vivace - radiofrekvencijski microneedling, jedan od najboljih, ako ne i najbolji te vrste na raspolaganju i sada dostupan samo ovdje u Esteri.„

Veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj, Nj. E. Hong Sungwook

Događaj je okupio puno poznatih doktora kao što su Dr. Marina Gelo, Dr. Ivana Kolčić, i Dr. Sanja Tadić. Eventu su prisustvovale i poznate ličnosti s estrade, Severina Vučković, Lana Pavić i Edin Mehmedović, te poslovni ljudi Jako Andabak i ravnateljica Poliklinike Aviva, Dr. Nevenka Kovač.

Tehnologija u službi prirodne ljepote

Na našoj će se koži s vremenom neizbježno pojaviti bore i druge promjene, međutim njih je upotrebom najmodernije i najnaprednije tehnologije moguće znatno ublažiti. Estetika novog doba i vrhunska tehnologija savršen su spoj jer nam omogućuju da izgledamo najbolje u svakoj dobi. Poliklinika Estera pozicionirala se kao mjesto gdje je estetska dermatologija u službi prirodne ljepote, a niz uređaja koji se koriste za efikasno pomlađivanje kože, nadopunio je prvi korejski uređaj za radiofrekvencijski microneedling u Hrvatskoj, Vivace.

Vivace - novi uređaj za radiofrekvencijski microneedling

Radiofrekvencijski microneedling uređajem Vivace, jednostavan je i minimalno invazivan tretman s izuzetno kratkim vremenom oporavka. Ovaj tretman ublažava dublje i pliće bore, strije, zateže kožu, smanjuje pore, popravlja tonus i teksturu kože te ujednačava njezinu boju, a odlične rezultate pokazuje u borbi s ožiljcima. Jedan do dva dana nakon tretmana prisutno je crvenilo, a tretman je srednje bolan. Tretman je, ovisno o preporuci doktorice, potrebno ponoviti 3 do 4 puta u vremenskom razdoblju od 4 do 6 tjedana. U kombinaciji s drugim terapijama i tretmanima koje nudi Poliklinika Estera, rezultati su zavidni.

Nova generacija tretmana

Radiofrekvencijski microneedling Vivace je nova generacija tretmana za obnavljanje kože, a kombinira microneedling s radiofrekvencijskom energijom (RF). Tretman stimulira proces iscjeljenja kože stvarajući prirodan kolagen i elastin koji omogućuju koži da bude zategnutija, ujednačenija i glađa. Ovu najnoviju generaciju radiofrekvencijskog microneedlinga odobrila je i Američka agencija za hranu i lijekove (FDA).

Vivace medicinski high-tech uređaj iz Južne Koreje

Uređaj koristi 36 tankih iglica obloženih zlatom koje ulaze u kožu i stvaraju mikro ozljede, kako bi potaknule prirodan proces zacjeljivanja. Kroz iglice prolazi radiofrekvencijska energija koja stimulira brzo zacjeljivanje, budući da djeluje kroz više dubljih slojeva kože.

Sinergijsko djelovanje

Kombinacija microneedlinga i radiofrekvencije ima znatno veće benefite nego svaki od tretmana posebno, budući da stimulira proizvodnju kolagena kroz površinske, ali i dublje slojeve kože. Radiofrekvencijski microneedling je znatno učinkovitiji te iza tretmana ostavlja minimalne tragove zahvata. Osim toga, tehnologija koju koristi Vivace, omogućuje veću preciznost i sterilnost, a za vrijeme tretmana koristi se i tehnologija protuupalnog crvenog svijetla, kao i antibakterijskog plavog svijetla.

Kako biste provjerili jeste li kandidat za Vivace RF microneedling, javite se s povjerenjem u Polikliniku Estera, Trpinjska 7, Zagreb. Prije tretmana je potreban pregled dermatologinje koja će vam dati sve potrebne informacije i savjetovati vas o njezi kože nakon tretmana.

Kemijski peeling pomoći će vašoj koži da izgleda blistavije i odmornije

Kemijski peeling je postupak pri kojem se, u kontroliranim uvjetima, apliciraju koncentrirana kemijska sredstva na kožu u svrhu oštećenja tkiva, čime se postiže obnavljanje epidermisa i dermisa uz sintezu novih kolagenih i elastičnih vlakana u dermisu. Indikacije za primjenu kemijskog peelinga su poremećaji pigmentacije (melazma, postinflamatorne hiperpigmentacije, lentiginozne promjene).

Idealni kandidati su osobe svjetlije puti

Prema dubini djelovanja kemijski peeling može biti vrlo površinski, površinski, srednje duboki i duboki, što ovisi o vrsti pripravka, koncentraciji kemijskog sredstva te o duljini izlaganja kože tom pripravku. Danas se najčešće upotrebljavaju alfa-hidroksilne kiseline, čiji je glavni predstavnik glikolna kiselina, trikloroctena kiselina te fenol za duboki peeling. Površinski i srednje duboki peelinzi, ovisno o tipu kože, indikaciji i vrsti peelinga, provode se u nekoliko tretmana, u razmaku od 15 dana. Idealni kandidati su osobe fototipa I, II i III (po Fitzpatricku), dakle osobe svjetlije puti, kod kojih je manji rizik od nastanka ožiljaka i poremećaja pigmentacije. 

Različito vrijeme oporavka 

Duljina oporavka ovisi o dubini peelinga. Nakon površinskog peelinga može kratkotrajno perzistirati eritem, dok je kod srednje dubokog i dubokog peelinga vrijeme oporavka dulje. Kod ovog postupka važna je odgovarajuća priprema pacijenta za tretman koja uključuje primjenu topičkih pripravaka s učinkom blažeg peelinga te pažljiva i ispravna njega kože nakon tretmana pri čemu je obavezna zaštita od sunca.

Microneedling tretman učinkovit je u rješavanju problema s aknama, ožiljcima, hiperpigmentacijom i strijama

Microneedling, još poznat i kao perkutana indukcija kolagena (PCI),  minimalno je invazivna  metoda kojom se stimulira proizvodnja kolagena i omogućava bolja apsorpcija kozmetički aktivnih supstanci. 

Povećava stvaranje kolagena

Radi se o postupku kod kojeg se ubodima finih mikroiglica stvaraju mikroozljede čime se potiču prirodni mehanizmi regeneracije kože, tako da se stimulira proliferacija fibroblasta, uz povećanje proizvodnje kolagena i stvaranje novih krvnih žila. Poznato je da je  neoštećena koža nepropusna za većinu lijekova zbog nemogućnosti prolaska barijere koju čini stratum corneum. Tehnikom mikroiglica povećava se permeabilnost kože i time se znatno povećava transdermalna isporuka lijeka. 

Idealan za tretiranje akni, ožiljaka, strija…

Microneedling tretmani indicirani su u liječenju akni, ožiljaka od akni, ožiljaka nakon opeklina i kirurških intervencija, strijahiperpigmentacija (melazme, postupalne pigmentacije), fotostarenja, pomlađivana kože (osvježenje lica, uklanjanje sitnih bora) i dr. Microneedling je pogodan za sve fototipove kože po Fitzpatricku i metoda  izbora za fototipove IV-VI. Nakon tretmana kratkotrajno perzistira crvenilo koje se povlači nakon 24-48 h. S obzirom na bezbolnost i laku podnošljivost postupka uz očuvanje epidermisa, tretmani se mogu ponavljati do postizanja zadovoljavajućih rezultata. Za postizanje punog efekta terapije potrebno je određeno vrijeme, jer je koži potrebno vrijeme da stvori novi kolagen.

Ovim tretmanom vratite koži elastičnost i obrišite umoran izgled s lica

Tretman Profhilom istovremeno briše umoran izgled lica, nadoknađuje volumen, dubinski hidrira kožu i vraća joj elastičnost. Potpuno prirodnim sastojcima nadoknađuje volumen samo tamo gdje je potreban, bez opasnosti od neprirodnih rezultata. Kožu potiče na prirodno pomlađivanje te posebnom BAP tehnikom osigurava pravilnu raspodjelu preparata po cijelom području.

Nakon dvadesete koža počinje stariti

Nakon dvadesete godine naša koža svake godine gubi 1% kolagena. Ta promjena posljedica je kronološkog starenja, ali i starenja uzrokovanog vanjskim faktorima. Rezultate tog procesa najprije ćemo primijetiti na licu. Vidjet ćemo da nam je koža postala tanja, suha i manje elastična. S vremenom ćemo primijetiti i pojavu bora. Ključnu ulogu u gubitku ili održavanju tonusa i vlažnosti kože igraju fibroblasti, hijaluronska kiselina, elastin, kolagen, masne stanice. Oni su stalno prisutni u međusobnim interakcijama i njih polagani, ali kontinuirani gubitak dovodi našu kožu do starenja.

Profhilo se razlikuje od drugih tretmana

Već dugi niz godina na području estetske dermatologije postoje brojni postupci i pripravci koji imaju isti cilj: vratiti volumen, vlagu i kolagen koži kako bi koža ponovno izgledala zategnuta, sjajna i meka. Profhilo se razlikuje od svih do sada poznatih preparata: on je kombinacija hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne težine i mehanizam djelovanja mu nije postizanje volumena u području injiciranja, već se polako širi i integrira u kožu oko mjesta injekcije i stimulira fibroblaste na lučenje novog veziva, stimulira povećanje masnih stanica i hidrira kožu sa svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline (64 mg/2 ml). Taj proces aktivacije stanica u svim razinama kože naziva se bioremodeling.

Kako se koristi Profhilo?

Profhilo se injicira BAP tehnikom (Bio Aestetic Points) tako da se na svakoj strani odredi 5 prethodno definiranih točaka na kojima će se injektirati preparat. U jednom tretmanu lica injicira se ukupno 2ml Profhilo. Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Nakon toga bit će potrebno ponavljati tretmane 1-2 x godišnje (potreba se određuje za svaku pacijenticu posebno, ovisno o statusu kože, mogućnostima i očekivanjima).

Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon jednog do dva tjedna nakon prve aplikacije s potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije Profhilo.
Profhilo je jedinstven u svom načinu djelovanja; on nije filer, nije mezoterapija, njegovo mjesto je negdje između, on ima izrazitu sposobnost poticanja proizvodnje vlastitog kolagena i elastina uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline u kožu bez učinka povećanja volumena u području aplikacije. Rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora uz zdrav i sjajan izgled kože cijelog lica ili vrata (ovisno o regiji koja se tretira).
Profhilo bi se mogao nabolje opisati kao bio-revitalizator, bio-stimulator, bio-rejuvenator, mogao bi se nazvati predvodnikom i sudionikom novog smjera u estetskoj medicini.